Силната половина на човештвото е секогаш под контрола на жените. Ние веќе ве запознавме со типовите на мажи на првиот состанок (тука) и размислувавме на темата како мажите се менуваат со текот на времето.

И денес имаме сосема нова класификација на момците, и овие 18 стрипови се посветени на нив.

1. Мажот – брза храна

 • Тие се обично мажи за краткотрајни врски, но некако постојано му се враќате.
 • По секој состанок следи чувство на вина.

2. Мажот – сончоглед

 • Општо земено, не се смета за интересна опција.
 • Но, кога еднаш ќе почнете да излегувате со него не можете да престанете.

3. Мажот – острига

 • Средбата со него не дава многу задоволство.
 • Но, тој изгледа неверојатно добро и сакате да бидете видени со него во јавност.

4. Мажот – маршмалоу

 • Иако не можете да кажете по неговиот изглед, ова е вистинско богатство.
 • Жежок. Никогаш не е здодевен.

5. Мажот – зелен чај

 • Тој секогаш знае сè. Јасно го планира својот живот, а понекогаш и вашиот.
 • Вие сфаќате дека тоа е корисно, но поради горчливиот вкус, не сте подготвени да бидете во негово друштво секој ден.

6. Мажот – пржени компирчиња

 • Пријател од раното детство.
 • Без разлика на какви убави јадења да пробате во животот секогаш се враќате кај него.

7. Мажот – кроасан

 • Потребно е подолго време да се дојде до неговиот крем.
 • Но, понекогаш излегува дека е празен.

8. Мажот – сладолед

 • Ве привлекува само додека е ладен.
 • Штом почне да покажува симпатии и внимание, станува неинтересен.

9. Мажот – пица

 • Секогаш доаѓа со „испорака“ доколку ви е потребен.
 • Но, првин се јавува за да не биде нападно.

10. Мажот – хот дог

 • Мирисот секогаш ве мами.
 • Но кога ќе погледнете што има внатре сфаќате дека не е нешто посебно.

11. Мажот – тофу

 • Неутрален во сите погледи.
 • Нема ништо интересно кај него.

12. Мажот – маслинка

 • Отпрвин можеби изгледа незрело и несериозно.
 • Но, со долга трпеливост се отвара од нова страна: мирна, тивка, воздржана. За ова треба да растете.

13. Мажот – војнички грав

 • Сигурен како калашников.
 • Понекогаш досаден, но со него никогаш нема да се изгубите во шумата.

14. Мажот – мед

 • Вкусен, здрав.
 • Ниту времето ниту околностите не можат да го расипат.

15. Мажот – авокадо

 • Брзо се расипува.
 • Нема да биде употреблив неколку дена по запознавањето.

16. Мажот – чипс

 • Целосно разочарување.
 • Наместо ветениот богат внатрешен свет добивате 50% воздух.

17. Мажот – пудинг

 • На изглед не е најпривлечен, но кога ќе го вкусите ќе сфатите дека е уникатен.

18. Мажот – кафе

 • Јак, врел и не ви дава да заспиете.
 • Но, главната работа е во тоа е дека не можете да живеете еден ден без него.

Сподели на Facebook
пати видено