Ако сите ние правиме по една добра работа дневно, тогаш многу луѓе би биле посреќни во овој свет. Луѓето од оваа статија добро го разбираат тоа и прават сѐ што можат за да го направат светот подобро место за живот.

Таткото кој гради замок за својата ќерка или пак сопругот кој повторно ја запросува својата сопруга се само некои од хероите кои заслужуваат голем аплауз. Овие луѓе можат да ве инспирираат да заборавите на вашите секојдневни обврски и да направите нешто убаво за некого.

Вработените од засолниште за животни прославуваат во празни кафези бидејќи сите кучиња биле посвоени до Божиќ.

Девојчето сфатило дека видео повикот на нејзиниот татко кој „е во Непал“ всушност доаѓа внатре од куќата.

„Мојата 11-годишна сестра го доби својот подарок за Божиќ.“

Гуска видела кутре кое се смрзнува и решила да го стопли.

„Пред 15 години мајка ми го изгубила дијамантскиот прстен и поголем дел од бракот била без прстен. Денес татко ми повторно ја запроси.“

Дете повторно ја здогледува мачката која избегала.

Дадете го вашиот шал на оние на кои им е најпотребен.

Секој вторник момчето ги чека пријателите и им дава грицки.

„Нивниот професор по физичко ги носел истите патики од 98-ма година, учениците му купиле нови.“

Том Хенкс дошол на вечера. Потоа платил за храната на сите и се фотографирал со секого.

„Мојот брат прави волшебни стапчиња од Хари Потер за неговите соученици од 4-то одделение да можат да ги купуваат со нивните лажни пари, кои ги заработуваат во текот на целата година. Тие имаат работа, плата и даноци за електрична енергија, и можат да заработат пари преку други достигнувања.“

Добрината е во малите нешта.

„Мојот пријател Крег изгради тврдина за неговата ќерка.“

Оваа жена имала интервју за работа на телефон, а градоначалникот на Чикаго го земал телефонот и ѝ дал добра препорака.

Младенците ги замолиле нивните баби да им бидат деверици

Важно е на вашот пријател да му е топло.

„Тиа откако доби бесплатна кеса со храна за кучиња затоа што дарувала крв“

„Светот е подобар со тебе во него!“

Сподели на Facebook
пати видено