Можеби изгледа дека не постојат прекрасни работи кои треба да ги истражуваме. За време на ерата на интернет, секојдневно гледаме нешто ново и необично, што значи дека имаме помалку причини да кажеме „Вау!“.

Меѓутоа ако обрнеме повеќе внимание ќе сфатиме дека сепак има многу неверојатни работи кои ги заслужуваат нашите воздишки. Овие фотографии се токму такви.

Полжав со осило на својот грб

Венеција од небото

Оваа дрво се „ткаело“ додека растело

Лондонското око совршено се вклопува во прозорецот

Запознајте го Еласмотериум, голем влакнест еднорог кој постоел уште пред 29.000 години

„Бремена“ пиперка

Паднат дел од дрво изгледа како крокодил

Еве како изгледа скијалиште за време на лето

Премногу права банана

Роза со две срца

„Мутирани маргаритки во мојата градина“

Нешто не е во ред тука…

Сенката изгледа како уште еден пар очила

Вулкан пред и по ерупција

Можете исто така да го видите Сатурн во текот на денот, ако знаете каде да погледнете

Ова добро момче носи срце на главата

Мачката има палци

Сподели на Facebook
пати видено