Поголемиот дел од нашето време го минуваме на работното место или пред компјутер и ни се чини дека ништо ново или импресивно не се случува околу нас. Но, доколку ги погледнете најобичните работи одблиску околу вас, можеби ќе сакате да кажете „Ох вау!“, затоа што кучињата исто така добиваат вештачки заби, а некаде во морето има морска ѕвезда во форма на квадрат.

Оваа нова порција од интересни факти ќе направи да се чувствувате како деца кои повторно се вратиле во училишните клупи.

Скелет на кит во дождовната шума на полуостровот Оса, Костарика

4000-лумени светилка

Бремена кучка

Оклопот на витезите бил прилично флексибилен

Некои морски ѕвезди можат да бидат квадратни поради вроден деформитет

Во нулта гравитација, пламенот на свеќата е кружен и син

Верверица без крзненото опавче

Забен имплант за куче

Студена и топла вода

„Мојот пријател ја фати оваа риба покрај брегот на Хаваи.“

Огромна канџа на јастог

Вител на прозорецот

Светот пред вашите нозе

Колку различно изгледаат нивоа на SPF преку УВ-камерата

Игла и конец под електронски микроскоп

Мраз во шише со вода

Снегот го покрил покривот кај птиците во зоолошка градина

Сподели на Facebook
пати видено