Фотографијата е една од најпознатите елоквентни форми на уметност, која се карактеризира со богатство на визуелен јазик.

Затоа, со само еден поглед на сликата, понекогаш се наоѓаме во таква ситуација кога остануваме без зборови и долго размислуваме за тоа што сме го виделе. Ние пронајдовме 17 фотографии кои носат длабока порака која ќе допре и до најнечувствителните.

1. Пакистанскиот трговец ги чека купувачите и покрај поплавата

2. Збогум, безгрижно детство

3. Херои

4. Пауза во борба против пожарот

5. Полицаецот плаче за своето полициско куче, кое починало за време на службата

6. Пожарникарите се кренаа на 110-ти кат во целосна униформа за да оддадат почит на починатите колеги на 11-ти септември

7. Човек слеп во едното око посвоил утре со иста болест кое никој не сакал да го земе

8. На фотографијата оваа жена има 20 години. Сега има 100, таа е полу слепа и има потреба од терапија со кислород. Но, таа е сè уште иста

9. Желба за живот

10. Момчето неочекувано му даде ескимски бакнеж на таткото

11. Индиските деца гледаат цртани филмови на ТВ во излогот на продавницата

12. Новородената желка прв пат влегува во море

13. Дедо со витилиго плете кукли за такви деца

14. 440 пара чевли биле поставени на зграда во Истанбул. Ова е бројот на жени кои починале од рацете на своите сопрузи за една година во Турција.

15. По смртта на сопругата ќерката не сака да се раздели од таткото. Секој ден ѝ црта срце на рачето и кога ќе „кликне“ на него си испраќаат прегратка

16. Хиндусите и муслиманите се сретнале на улица во Индија

17. Тато, почекај ме!

Сподели на Facebook
пати видено