Со развојот на транспортот, медицината и интернетот, животот пред 100 години повеќе изгледа како да е од друга планета. Нашите предци живееле поедноставен живот, лишени од сите дигитални апарати и удобности на кои сме навикнати.

Дури и нешто тривијално како што е зовриена вода било сосема поинакво искуство. Сепак, вреди да се знае дека благодарение на напредокот во науката и развојот, можеме да уживаме во сите современи луксузи кои постојат денес.

Сподели на Facebook
пати видено