Се верува дека доколку нешто многу го фалиме можеме да останеме без тоа, а за да задржиме нешто што го сакаме треба да остане во мирот и тишината.

Но, за некои луѓе, овие суеверија не важат: тие отворено ги споделуваат своите приказни за успех и надминување, раскажуваат за добри дела и со тоа ги мотивираат другите луѓе да се променат на подобро и да го променат светот околу нив.

1. После 40 години работен стаж, искусен пилот ја напушти кариерата да работи како помлад пилот на авиокомпаниите, каде што работат и неговите ќерки

2. „Не знам како да го кажам ова: Јас имам 25 години, а денес точно е една година како работам како хирург на неврофизиологија. Никогаш не сум се чувствувал посреќно! “

3. За време на маратонот, една од неговите учеснички пронашла изгубено кутре на патот. Таа го земала и трчала со него остатокот од маратонот (30 км).

4. „Цврсто верувам дека на децата не треба да им се укажува дека ‘женските работи’ и науката се сосема различни работи. Затоа покажав како би изгледала принцезата Елса како глечеролог.“

5. „Отсекогаш сонував да станам креатор на игри и денес, на 20-годишна возраст, ја презентирав мојата прва завршена игра“

6. „Денес е нашата годишнина од свадбата, и двајцата работиме ноќна смена во болницата. Имаме тешка и крајно одговорна работа, но успеавме да се видиме, па дури и да вечераме заедно. “

7. „Имам тремор на рацете, така што она што го гледате на фотографијата е големо достигнување за мене“

8. Двојката ги купила во продавницата сите чевли со попуст и ги донирале во локалното засолниште за жени.

9. „Јас од невнимание го оставив покривот на автомобилот отворен, а некој внимателно го покрил кога почна да врне. Кој и да сте, благодарам “.

10. „После 2,5 години дијализа, мојата најдобра пријателка има нова фаза во животот. Во понеделникот, ѝ го пресадија мојот бубрег и двете се чувствуваме одлично “.

11. „Мојата ќерка го одгледа своето прво растение, зелка.“

12. „Пред 9 години, наставник по биологија одби да ме пренесе во класот за наука. Наставникот за наука застана зад мене и ми всади љубов кон науката. Минатиот викенд зборував на конференција на Универзитетот Принстон “.

13. „Тато не можеше да јаде ладна храна поради хемотерапија. Околу 6 месеци не му беше дозволено да го јаде омилениот сладолед. Третманот конечно заврши, уништувајќи ги сите траги од карцином и денес тој ми го испрати ова“.

14. Оваа 89-годишна баба исплела повеќе од 450 ќебиња за засолништа за кучиња.

15. „Моето дрво со лимони е толку плодно во последно време што решив да ставам кутија за минувачите да си земаат.“

16. „Денес станав донатор по 50-ти пат. 100-тиот е веднаш зад аголот “.

Сподели на Facebook
пати видено