Фотошоп – програма со голем потенцијал кој целосно може да го промени секој објект или личност. Сепак, има нешто понапредно, способно да создаде нешто за кое човекот никогаш не сонувал.

Тоа е самата Мајка Природа, која, според изјавата на писателот Мехмет Мурат Илдан, „секогаш може да се смее на моќта на човекот“. Понекогаш луѓето ги комбинираат нивните напори со природата, а потоа добиваат навистина неверојатни креации.

1. Дрвја по невремето во Долна Саксонија, Германија

2. Скулптура на Бенедикт Редклиф

3. Доста голем улов

4. Пчелар Ши Пинг, покриен со 460 илјади пчели

5. Неверојатно реалистична скулптура од Рон Мјуек

6. Скулптура „Кран виси во воздух“, Шпанија

7. Моќта на шминката

8. Хотел во форма на брод за крстарење во Јужна Кореја

9. Двајца кинески рибари пловат по река покриена со трева

10. Торнадо и виножито се појавија во Канзас во исто време.

11. Песочен облак ја поминува улицата

12. Оптичка илузија на Жорж Русе

13. Куќата од дрво и огледала во пустината, Калифорнија

14. Кози – суштества кои можат да балансираат најдобро во светот

15. Цветен парк. Јапонија

16. Скулптура „Пад и подем“, Австралија

Сподели на Facebook
пати видено