Кога одиме на одмор од друга земја уште на километар можеме да препознаеме друг Македонец или барем некој од Балканот. Но, дали и националноста на другите туристи се определува со леснотија?

Всушност, ова не е ништо комплицирано: на Канаѓаните им е дадена нивната учтивост, Германците сакаат природа, а повеќето луди туристи обично доаѓаат од Австралија.

1. Кинези

Каде можам да видам туристи од Кина

 • На било која од вашите фотографии направени во популарните туристички места.

2. Канаѓани

Посебни карактеристики на туристи од Канада

 • Учтивост во секоја ситуација.
 • Слика од јаворов лист на облека и ранци.

3. Швеѓани

Како да препознаете туристи од Шведска

 • Изгледаат како русокоси богови
 • Високи се

4. Австралијанци

Како да препознаете туристи од Австралија

 • Ќе ги чуете сигурно: Австралијците сакаат да направат бучава.
 • Не ја пропуштаат можноста да пливаат во фонтаните.
 • Кога ќе видат снег се возбудуваат

5. Јапонци

Како да препознаете туристи од Јапонија

 • Најчесто патат од Парискиот синдром
 • Се фотографираат со два прста
 • Носат медицински маски и ракавици

6. Англичани

Како да знаете кои се туристи од Англија

 • Младите луѓе се заинтересирани за институции со англиско пиво, носат папучи со чорапи, не користат крем со UV заштита.
 • Постарите луѓе не пропуштаат појадок, спори се, љубезни.

7. Чилеанци

Посебни карактеристики на туристи од Чиле

 • Ги исполнуваат сите тешкотии со хумор.
 • Носат кошула на колковите.
 • Весели и расположени, тие можат да бидат препознаени по заразната смеа.

8. Французи

Како да препознаете туристи од Франција

 • Девојката е кревка, со мала чанта, во балетанки, од шминка само кармин, и коса со ефект на мало невнимание.
 • Човекот е висок и елегантен.
 • Не зборуваат англиски.

9. Руси

Како да препознаете туристи од Русија

 • Најчесто тие можат да се видат на места каде што е напишано “Забрането”.
 • Тие се водени од сопствените планови, а не од времето.
 • Девојките можат да пешачат на високи потпетици на било која површина – песок, камења, лизгави плочки итн.

10. Турци

Како да препознаете туристи од Турција

 • Тие ја сакаат Грузија и другите топли земји
 • Ќе дадат комплимент на секоја девојка
 • Не ја пропуштаат можноста да се играат со децата

11. Израелци

Како да препознаете туристи од Израел

 • Знаат како да преговараат во која било земја.
 • Никогаш не плаќаат за сувенири.

12. Германци

Како да препознаете туристи од Германија

 • Тие ја сакаат природата.
 • Мажите носат сандали со чорапи.
 • Носат големи ранци

13. Американци

Како да препознаете туристи од Америка

 • Патики, торби за појас и техника со јаболко.
 • Брендирана насмевка.
 • Љубопитност: покажува искрен интерес за историјата на другите земји.

14. Шпанци

Како да препознаете туристи од Шпанија

 • До самракот не ја напуштат собата.
 • Во текот на ноќта тие можат да се најдат на најбучните забави во самиот центар на клубот.

15. Романци

Како да препознаете туристи од Романија

 • Тие едноставно ќе ве ослепат

Сподели на Facebook
пати видено