Урбаниот дизајн помага да се дефинира карактерот и убавината на еден град и прави неговите граѓани да се чувствуваат како дома.

Затоа урбаните планери се обидуваат да донесат некоја утеха и удобност на улиците и да создадат љубопитни конструкции и концепти на јавните простори кои го прават животот во градот позабавен.

1. Бесплатна библиотека

2. 30 чучнувања за бесплатна карта во метро

3. Одлично место за прошетка

4. Забава и маркетинг

5. Одмор во Медисон Сквер Парк!

6. Базен во кој можат да се гледаат филмови

7. Метро кое изгледа како фудбалски терен

8. Ѕвездена патека за велосипеди

9. „Мојсеј мост“

10. Клацкалките исто така пуштаат музика кога се во движење

11. Мостот е носен од балони

12. Осветлените тркала прикажуваат бајки

13. Автобуска постојка или печка?

14. Ѕвезди во градот

15. Канта за цигари

Сподели на Facebook
пати видено