Скриени соби, тајни врати, лажни камини … Сето ова ни дава чувство на магија околу нас. Но, историјата потврдува дека замоците и куќите често биле изградени со тајни простории и премини во старите денови.

Тие биле користени за криење на богатство, бегство или извршување на различни, тајни активности. Како што можете да видите од овие фотографии традицијата за скриени простории уште не исчезнала.

Сподели на Facebook
пати видено