Не можеме да го смениме времето и да ги смениме работите што се случиле. Но старите фотографии ни помагаат да го видиме минатото.

Можеме дури и да ги почувствуваме емоциите што луѓето на фотографиите ги доживеале и да дознаеме повеќе за приказните од минатото.

Типичен медицински преглед на вселенски брод, 1973 година

Олимписки игри во Токио, 1964

Косата на младата Французинка е отсечена како казна за врски со окупациските сили, 1944 година

Жив шах во Санкт Петербург, 1924 година

Стела Либек, жена која добила луда сума на пари отштета од Мекдоналдс, бидејќи на нејзиниот скут истурила топло кафе, 1995

Арки во Јапонија, кои чудесно преживеале бомбардирање во 1945 година и земјотрес во 2011 година

Една од првите сијалици, 1900 година

Забрането женско куглање, 1900 година

Експеримент со цврст воздух, 1901

Првите банани во Норвешка, 1905

Патниците се транспортираат преку мраз до брегот во јуни 1920 година

Невработените мажи се во ред за да добијат бесплатен оброк во кафулето Ал Капоне, 1931 година

Кравата е насликана со бели ленти за да стане по-видлива за време на исклучувањето на струјата во Велика Британија, 1941 година

Дороти Каунтс, првата ученичка од црната раса која почнала да учи во училиште за белци, 1957 година

Принцезата Ана во посета на нејзиниот телохранител Џим Бетон, кој ѝ го спасил животот, 1974 година

Сподели на Facebook
пати видено