Светот на животните крие голем број на чуда во кои понекогаш е тешко да се поверува. Пингвини кои имаат колена, птици кои користат шминка, квадратни морска ѕвезда – се чини дека овие нешта се толку необични што би помислиле дека не би можеле да постојат на нашата планета.

Сепак доколку продолжите да читате ќе сфатите дека овие и многу други работи се всушност вистинити.

15. Еве како изгледа стапалото на платипус

14. Некои бебиња бувови спијат вака

13. Пингвините имаат колена

12. Мачките не можат да вкусат шеќер затоа што нивниот јазик нема рецептори за слатко

11. Секачите на дабарите се портокалови бидејќи содржат железо

10. Кравите не можат да гризат затоа што немаат горни заби

9. Брадестите мршојадци се единствените птици што носат шминка – намерно ги бојадисуваат белите предуви во црвени со кал.

8. Слончињата си ја цицаат сурлата исто како тоа што го прават со палецот човечките бебиња

7. Еве колку е голем череп на кит

6. Стапало на слон и човечко стапало, скоро и да нема разлика

5. Кинеските водени елени изгледаат како вампири

4. Џиновската индиска верверичка може да биде во повеќе бои

3. Јајцата на ајкулата се транспарентни

2. Еве како изгледа опашка на слон

1. Некои видови на морски ѕвезди може да се родат квадратни поради генетска абнормалност

Бонус: Колибата Ана менува боја секоја секунда.

Сподели на Facebook
пати видено