„Во наше време…“, сите сме ги слушнале нашите баби и дедовци како ги започнуваат речениците со овие зборови.

И зошто да не, светот се промени драстично во изминатите 50 години отколку што се смени за 100 години пред тоа. Додека некои работи се променија на подобро, другите промени не беа толку пријатни.

1. Шминка за очи. Мода секогаш се менува, кој знае што ни чека во следните неколку години.

2. Климатските промени и глобалното затоплување се реални.

3. Модата драстично се промени.

4. Купувањето повеќе не значи редица пре касата и носење тешки кеси дома.

5. Прашајте некој што имал голема колекција на книги, и тие ќе ви кажат колку може да биде тешка една колекција

6. Барањето информации во старите добри времиња значеше да се листа низ страниците на една енциклопедија. Сега сите информации во светот се само на еден клик од нас.

7. Голема…тапирана коса е минато. Подготвувањето за работа стана многу полесно. Но сепак жените денес го трошат истото време за подготвување.

8. Веќе никој не прави своја облека сите купуваат.

9. Говорници… што е тоа?

10. Детска игра, некогаш и сега

11. Добра промена: Денес, татковците поминуваат повеќе време со своите деца, па мајките имаат повеќе време за себе.

12. Компјутерите беа со големина на соба и се загреваа да можете јајце да испржите на нив.

13. Телеграмата сè уште се користи за испраќање кратки пораки, но повеќе не е иста – сепак, може да биде посигурна.

14. Викањето такси сега е многу полесно

15. Пред Тумороуленд, имало Вудсток.

Сподели на Facebook
пати видено