Постојат актери од кои кога некој само ќе го спомне нивното име, ни се топли душата. Еден од нив е и Робин Вилијамс, кој имаше исклучителна способност да предизвика гледачот да се насмее до солзи.

Веќе неколку години неверојатниот комичар не е помеѓу нас, но неговото наследство продолжува да живее.

 • Времето е најдобриот учител. За жал, ги убива сите ученици.
 • Не се плеткајте со токсични луѓе. Подобро е да бидете сами и да се сакате себеси отколку да бидете со луѓе кои прават да се мразите себе.
 • На човекот му требаат само три работи во животот: почитување на сите форми на живот, нормално работење на цревата и сина јакна.
 • Читаме и пишуваме песни, а не затоа што ни се симпатични. Читаме и пишуваме поезија, бидејќи сме претставници на човечката раса и сме исполнети со страст. Медицина, право, бизнис, технологија, тие се неопходни за одржување на животот. Но, поезијата, убавината, романтиката и љубовта – тоа ни овозможува да живееме.
 • Работите од кои најмногу се плашиме веќе ни се случиле.
 • На секој од нас му е дадена мала искра на лудило. Обидете се да не ја згаснете.
 • Ако жените владееја со светот, немаше да има војни. Само напнати преговори на секои 28 дена.
 • Добрите луѓе завршуваат во пеколот, бидејќи не можат да си простат.
 • Многу е тешко да се признае дека ви треба помош, но кога ќе го направите ова, станува полесно.
 • Сè што е потребно е убава, лажна насмевка за да се скрие ранета душа.
 • Ќе имате лоши времиња, но тие секогаш ќе ви ги отворат очите кон работите на кои не обрнувате внимание.
 • Секој кој ќе го запознаете се бори во битка за која не знаете ништо. Бидете љубезни. Секогаш.
 • Ве молам, не грижете се многу. На крајот на краиштата, сите ние немаме многу време на оваа земја.
 • Пријател е некој кој ги слуша сите ваши глупости, ви кажува дека тоа е потполна глупост и продолжува да слуша.
 • Да се умре е да се трепне за исклучително долг временски период.

Сподели на Facebook
пати видено