Природната катастрофа е застрашувачки и неверојатен феномен. Најчесто луѓето остануваат беспомошни во вакви ситуации и не можат да направат ништо освен да се обидат да си го спасат својот и животите на своите најмили.

Во тие моменти освен хаос не се забележува ништо друго, но откако катастрофата ќе помине се гледа каква трага оставила на тоа место и од ваквите фотографии не лазат морници.

Базен недопрен од валканата вода од поплавигте

Планина во оган, Тусон, Аризона

Паракита Беј (Британски Девствени Острови) пред и по ураганот Ирма

Кога дури и поплави не можат да ве спречат да уживате.

„Тоалетот на мајка ми по поплава“

Последната страница од книгата на Калвин и Хобс пронајдена во пепелта по пожарите во Калифорнија

Кога немате осигурување од поплави, но имате осигурување за пожар:

Исплашен мрзливец кога ураганот Ото ја погоди Костарика

Добара изговор за оние кои не сакаат да го чистат тоалетот

Ураганот Ирма го еродираше оваа дрво во државниот парк Талбот, Флорида.

Паднати јаболка по ураганот Офелија во Ирска

„Мојот двор пред и по мал ураган…“

Скејтер по ураганот Сенди во Северна Каролина

Кула по снежна бура

Леден лист по ледена бура во Сент Луис

Сподели на Facebook
пати видено