Во 2017 година, беа уништени над 15 милиони хектари шума и дрвја, со што таа година беше втората најлоша во историјата, за недостаток на дрвја. Кога читаме статистики како оваа, не можеме да помогнеме, но се чувствуваме исклучително тажни и очајни за иднината на нашата планета.

Сепак, никогаш не треба да престанете да верувате во добрата страна на луѓето кои докажуваат дека, без оглед колку и да се лоши работите, доброто ќе преовладува.

Прекрасно пошумување од Институтот Тера, во период од 18 години

Не треба да ја уништуваме природата за да изградиме ѕидови

Претворање на ужасниот пејсаж во рај

Претворање на пустината во Хаити во шума, за само една година

По 16 години повторно се роди живот во костариканските дождовни шуми

Проектот Едем на Мадагаскар, по 6 години

Дрвјата не нѐ прашуваат каде можат да растат

Решенија се таму, но само ако го вклучите умот

Изградба на куќи околу дрвјата, а не над нив.

Станбените згради веќе не се ограничени на бетонски чудовишта

Способни архитекти знаат како да ја зачуваат природата

Дрвјата се поскапоцени од оградите

Дрво старо 100 години

Прекрасна цилиндрична шумска куќа со џиновско дрво во средината

Дрвјата ќе растат секаде каде што ќе го најдат потребниот простор

Сподели на Facebook
пати видено