Хероите на нашата статија имаат свои мали карактеристики, кои ги добиле како резултат на генетска мутација или случајно.

Некои имаат мустаќи и веѓи во различни бои, а некои исклучително флексибилни раце и прсти. И на нив не им пречи да ги споделат фотографиите со светот.

„Мојата внука ја повреди тетивата на палецот кога беше дете. Со текот на годините брчките на палецот се измазнија.“

„Кожата на мојот врат е толку еластична што можам да ја фатам со устата без да ги користам рацете“.

„Можам да ги движам зглобовите на левата рака“

„Влакната на моето лице се во различна боја“

„Имам конгенитален дефект на ирисот“

„Кога ми студи моите прсти стануваат бели“

„Мојата ќерка има посветол прамен во косата“

„Моите трепки растат дури и во внатрешните делови на моите очи.“

„Мојата многу еластична рака“

„Моето око е кафеаво одозгора и сино одоздола.“

Момче кои има витилиго – нарушување на пигментацијата во одредени делови на кожата – се манифестира само на едната страна од лицето

„Имам конгенитална болест, поради што двата прсти на двете нозе ми се споени.“

„Косата почна да ми белее многу рано и почнав да ја фарбам, но потоа ја прифатив каква што е“

„Родена сум со шилести уши“

„Имам 4 прсти на левата рака“

Бонус: „Мојот вештачки заб не свети на ултравиолетово светло.“

Сподели на Facebook
пати видено