Училиштето е втор дом за децата и луѓето кои работат таму треба да го направат да биде што е можно поудобно и позабавно место.

И понекогаш овие идеи и пронајдоци се толку кул што училиштето станува посебно место кое ја поттикнува креативноста, го олеснува животот на учениците и го прави процесот на учење позабавен.

1. Ова училиште ги насликало шкафовите како книги за да го поттикнат читањето

2. „Мојот универзитет има безбедна станица за полнење каде што можете безбедно да ги заклучите и полните вашите уреди.“

3. „Библиотеката на моето училиште има мерал на ниво на бучава кој ја менува бојата кога станува премногу гласно.“

4. Ова средно училиште има скејтборд шкафче

5. „Моето училиште се бори со ѓубрето со поставување кошаркарски обрачи над канти за ѓубре.“

6. Децата заработуваат бесплатни токени за да добијат книга од автомат.

7. Патека направена од камења кои биле насликани од учениците. Кој би помислил дека оваа популарна активност ќе има таков неверојатен исход?

8. Некако сме сигурни дека сите ученици во ова училиште ќе ги научат овие совршено.

9. Овој час по готвење има огледало над масата на наставникот за да можат да видат учениците што работи.

10. Состанок на слепо со книга – за оние читатели кои ги сакаат изненадувањата

11. Прекрасно удобно место во училишната библиотека

12. Масите со таблет компјутери ќе станат нов технолошки бум во училиштата.

13. Лизгалки на Техничкиот универзитет во Минхен

14. „Автоматот во моето училиште има училишен прибор“

15. „На овој начин мојот универзитет ги спречува луѓето да си заминат со калкулаторите.“

Сподели на Facebook
пати видено