Обично хотелите се места каде што не поминуваме многу време. Ние спиеме таму и ги оставаме тешките куфери во нашите соби за да можеме среќно да уживаме во сите туристички работи што сите сакаме да ги правиме.

Сепак, некои хотели изгледаат толку прекрасни што можеби вреди да се оди таму само за да ги видите нив.

1. Амангири, Кањон Поинт, Јута, САД

2. Шератон Хужоу Одморалиште со топли извори, Хужоу, Кина

3. Пропелер Остров Сити Лоџ, Берлин, Германија

4. Слободни духовни сфери, островот Ванкувер, Британска Колумбија, Канада

5. Бивако Гервасути, Глечер Фребуз, Мон Блан, Италија

6. Дворецот Немрана Форт, Немрана, Индија

7. Хотел Седум, Париз, Франција

8. Sextantio Le Grotte della Civita, Матера, Италија

9. Хотел Торнгоров Манор, Аделаид, Австралија

10. Хотел Лојд, Амстердам, Холандија

11. Кран Хотел Фаралда, Амстердам, Холандија

12. Дрво-хотел, Толберг, Шведска

13. Хотел Фантазиленд, Едмонтон, Канада

14. Кава и хотел Мастинел, Вилафранка, Шпанија

15. La Balade des Gnomes, Дурбуј, Белгија

Бонус: Пловечки хотел!

Овој хотел, наречен Арка, сè уште не е изграден, но тој е дизајниран за живот по глобалното затоплување. Половина е под вода, а може да издржи и поплави и земјотреси.

Сподели на Facebook
пати видено