Уметникот Жоао Карвалјо, прави 3D цртежи во вид на листови од бележник, што на прв поглед може да ви се чини здодевно додека да видите како го прави тоа, успевајќи да ги свитка листовите во неверојатни 3D цртежи. И има само 15 години! Карвалјо ги витка сините линии кои ги црта преку листот хартија и потоа додава сенки и облици кои како да отскокнуваат.

d01

d02

d03

d04

d05

d06

d07

d08

d09

d10

d11

d12

d13

Сподели на Facebook
пати видено