Дечково живее во Малави, една од најбедните африкански држави. Со сопствени раце и практично од ѓубре, генијалецов успеа да изгради ветерница, која произведува доволно струја за потребите на нивната семејна колиба.

afrikenec-1

afrikenec-2

afrikenec-3

afrikenec-4

afrikenec-5

afrikenec-6

afrikenec-7

afrikenec-8

afrikenec-9

afrikenec-10

afrikenec-11

afrikenec-12

afrikenec-13

afrikenec-14

afrikenec-15

afrikenec-16

afrikenec-17

afrikenec-18

afrikenec-19

Сподели на Facebook
пати видено