Невозможно е да се верува дека пред само 20 години никој не знаеше што е Google или Netflix и не можеше да сочува 1-минутно видео на УСБ.

Но, времето помина и од тогаш, целосно ги сменивме правилата. Денес правиме работи кои беа незамисливи пред само 20 години и овие промени се подрастични и во споредба со неколку векови во минатото.

1. Гугл во 1999

2. Еволуција на телефоните

3. 20 години вака ја сменија Москва

4. И се доволно да се создаде нов град- Шангај

5. И Бритни се промени

6. Никој не разговара по телефони

7. Сега родителите различно ќе одговараат кога децата ќе ги прашаат каде се запознавте

8. Не ви треба место за колекција од филмови

9. Видеоигрите се сосема сменети

10. Познатите деца тогаш имаат свои деца сега

11. Идолите на тинејџерите се сосема различни

12. Неодамна камера од 1 мегапиксел беше луксуз

13. За едно УСБ од 16 гига ни биле потребни 11.111 флопи диска

14. Технологијата се разви толку што научниците прават фотографии од Плутон

15. За жал, 20 години е исто така повеќе од доволно време за нешто да исчезне

Бонус: „Ќерка ми ме нарече лажго кога реков дека ова е телефон.“

Сподели на Facebook
пати видено