Нашето тело е вистинско чудо што секој ден врши различни подвизи. На пример, нашиот мозок генерира толку многу енергија, што е доволно за напојување на ламба. Ајде да признаеме дека не многу од нас го знаеле овој факт и се чини дека сè уште има толку многу нешта што не ги знаеме.

Затоа денес сакаме да ви покажеме неколку фотографии од телото кои даваат информации за кои најверојатно никогаш не сте биле свесни.

15. Еве како изгледаат 2кг масти

14. Кај длабоките лузни не се регенерираат потните жлезди и затоа прашината не се лепи

13. За да ја проверат крвната група, лекарите ги мешаат нашите црвени крвни клетки со различни раствори на антитела. И ако растворот содржи анти-Б антитела и вашата крвна група е Б, тие ќе се соединат

12. Внатрешноста на коската можеби не изгледа како што очекувате.

11. „Бојата на косата на мојата сопруга природно се менува по породувањето“

10. Ова е приказ на коронарните артерии на срцето.

9. „Гледајте како храната влијае на крвниот серум: не пости (лево) пости (десно).“

8. Ако некогаш сте сакале да знаете како изгледа телото со прекумерна тежина и како изгледа нормалното тело на рендген:

7. Затоа е тешко да ги извлечете.

6. Срце измиено од сите клетки

5. Стапалото на слонот наспроти човечкото

4. Еве ги сите крвни садови во човечкото тело.

3. Сега знаеме каде се складираат „возрасните“ заби

2. „Овој отпечаток од рака покажува дека нашето тело е дом на милиони микроорганизми кои среќно постојат на нас или се наоѓаат во нас“

1. Овој велосипедист учествуваше на Тур де Франс.

Сподели на Facebook
пати видено