Светот понекогаш сака да нѐ изненади за да се потсетиме дека сѐ уште постојат нешта кои можат да нѐ фасцинираат. Некои од вас не можат да замислат еден ден без кафе, но веројатно не знаете дека кофеинот всушност не ви дава енергија.

Дури и ако мислите дека добро го познавате вашето тело, понекогаш се прашувате зошто само една ноздра е полна кога ќе настинете.

1. Мачките имаат уникатни носеви како отпечатоци од прсти

2. Малите животни го гледаат светот со бавно движење

3. Кучињата зјапаат во нивните сопственици додека какаат за да се чувствуваат безбедни

4. Бутан е единствената јаглеродно негативна земја

5. Делфините спијат со едно отворено око

6. Бананите се закривени бидејќи растат кон небото

7. Мачките ги игнорираат нивните сопственици намерно

8. Кучињата киваат за да покажат дека само се играат

9. Хартија може да се направи од измет од слонови

10. Зеленото опкружување во детството може позитивно да влијае на менталното здравје во зрелоста

11. Кафето не ви дава директно енергија бидејќи кофеинот го блокира аденозинот кој ве прави уморни и му дава можност на допаминот да ги зголеми своите нивоа

12. Белите покриви можат да помогнат да се олесни глобалното затоплување

13. Просторот над гормата уста се нарекува пхилтрум и денес не им служи за ништо на луѓето но кај другите цицачи помага да се одржува влагата на носот

14. Еве како ќе изгледаше Јупитер доколку беше блиску до нас како Месечината

15. Кога ќе се затне една ноздра значи дека една од нив станала доминантна и таму има поголем проток на крв додека другата отекува и се затнува

Сподели на Facebook
пати видено