Уметниците често го користат своето платно како портал за да изразуваат како се чувствуваат во врска со луѓето, местата и работите. Во последно време, тие прикажуваат сатирични илустрации за да покажат дека светот во кој живееме денес е место каде што сѐ што блеска, навистина не е злато и има приказна зад секоја слика.

Општеството е возено од непредвидени зла во различни сценарија и време е светот да се разбуди и да се осврне кон тоа. Иако ова не е убава глетка за очите сепак треба да служи како добар „будилник“ за општеството.

Сподели на Facebook
пати видено