Индија не е само земја со 330 милиони богови, тука можете да навивате на трката со бикови или да одите како Тарзан на мостовите од корени.

Индија има толку многу да понуди, и тука се факти кои ќе го поддржат тоа.

1. Аџилак од 130 милиони луѓе

2. Првата книга за пластична хирургија од околу шестиот век п.н.е.

3. Сурфање со бикови

4. Необични пошти

5. Најголемата потрошувачка на злато годишно, 838 тони годишно

6. Мостови направени целосно од корени

7. Најбогатиот хинду храм во светот, Храм Падманабхасвами

8. 330 милиони богови, а и самите Индијци не ги знаат сите

9. Постење 80 години

Прахлад Јани е индиски монах кој тврди дека живеел без храна и вода од 1940 година. Тој вели дека божицата Амба го одржува. Две опсервациони студии на Јани се спроведени, една во 2003 година и една во 2010 година. Во двата случаи иследниците ја потврдија способноста на Јани да преживее без храна и вода за време на периодите на тестирање.

10. Највисоката статуа во светот, 182 метри

11. Магнетен рид Ладак

12. 9 непознати мажи

9 Непознати мажи е тајно општество основано од страна на царот на Мавринија, Ашока, околу 270 п.н.е., за да се зачува и развие знаење кое би било опасно за човештвото ако падне во погрешни раце. Секој од 9-те наводно е одговорен за чување и подобрување на една книга. Секоја книга се занимава со различни гранки на потенцијално опасни знаења.

13. Најголемата филмска индустрија во светот, Боливуд

14. Кула на тишината која се користи за мртвите тела да бидат изедени од птиците

15. Венчални прстени на нозе

Во Тамил Наду, свадбениот прстен се става на „показалецот“ на ногата. 2 сребрени прстени, поставени од младоженецот на нозете на неговата сакана, ќе можат, според традицијата, да инспирираат здрава бременост. Во овој случај треба да се избегнуваат златни прстени.

Сподели на Facebook
пати видено