Живееме во неверојатно време кога сè наоколу се менува брзо: технологија, мода, начин на живот и, се разбира, самите луѓе, нивниот став кон сè.

Но, денес сакаме да покажеме какви промени се случиле со жените низ целиот свет и да споредиме какви биле во минатото.

Модата за тетоважите се менува брзо, и можеме да претпоставиме дека не чекаат уште промени…

Сега не треба само косата да биде во добра форма…

И големината на облеката која го покрива телото се намалува.

Косата е богатство на секоја девојка. И сега ова богатство може да биде во било која должина и боја.

И за да се изгледа женствено, нема потреба да се носат само фустани.

Жените се здобиваат со сѐ повеќе и повеќе вештини и способности и не можат да бидат запрени.

Технологијата навистина многу ни помогна…

Дружбата со другарките е света. Точно, сега тие можат да бидат малку погласни.

Раѓањето стана многу попријатно и има многу помалку изненадувања.

И вистинските аристократи сега можат да си дозволат бронзен тен, наместо бледило.

Иако модерната девојка изгледа природно, за ова ѝ треба еден тон козметика.

Доколку денес ја „тапирате“ косата може да ви дојде „модната полиција“ на врата.

Концептот на „кул изглед“, исто така, многу се промени, и тоа на подобро.

И веѓите се посебна приказна, нивната форма и големина се менувале, се менуваат и секогаш ќе се менуваат.

Сподели на Facebook
пати видено