Често сакаме да си кажуваме себеси: „Од утре почнувам да трчам, јадам овошје и зеленчук, си легнувам рано, пијам доволно течности.“ Но, подоцна често се соочуваме со одредени потешкотии што нè спречуваат да ги реализираме нашите замисли во пракса.

За среќа, постојат многу паметни уреди кои можат да се грижат за нашето здравје „наместо“ нас. Најголем дел од нив можете да ги порачате од удобноста на вашиот кревет.

14. KOР Нава паметно шише

Ова шише се разликува од другите бидејќи има патентиран филтер од кокосова лушпа за чистење на водата.

13. Санто пешкир кој брзо се суши

Ги апсорбира сите течности, се суши брзо и се вклопува во вашиот џеб. Може да се порача тука.

12. Топломер Кинса

Овој топломер ви овозможува да ги следите промените на температурата на телото, да идентификувате болест и да контактирате со лекар. Со помош на апликацијата, можете да ја следите “просечната телесна температура” во вашата област, град или земја што е навистина корисно во случаи на епидемии на грип. Уредот може да се порача тука.

11. Тинке пулсен сензор

Tinké е сензор кој ви овозможува да го следите крвниот притисок, срцето и респираторниот ритам. Едноставно ставете го прстот на уредот и сите податоци ќе се појават во апликацијата. Може да се порача тука.

10. Полар OH1 сензор за срцеви отчукувања

Ставете го Polar OH1 на вашето рамо и ќе ги емитуваат вашите податоци за срцевите отчукувања, одредувајќи ги зоните на срцевите отчукувања. Исто така е водоотпорен (во случај да сакате да пливате) и складира до 200 часа податоци од вежбање. Може да се порача тука.

9. Picooc паметна вага

Picooc е една од најпаметните телесни ваги. Таа ја одредува вашата тежина, индекс на телесна маса, процент на телесна маст, мускулна маса и други биометриски податоци. Сите овие податоци се зачувуваат во вашиот паметен телефон. Може да се порача тука.

8. Kolibree четка за заби

Kolibree гледа дали правилно ги миете забите или не. Секој пат го анализира процесот и ги испраќа податоците до вашиот паметен телефон. Потоа ви дава препораки за тоа колку често треба да ги миете забите и на кои зони ќе треба да посветите поголемо внимание.

7. Fitbook дневник

Fitbook е професионален дневник кој ви објаснува како да ја намалите телесната тежина, да се придржувате и да следите здрава исхрана. Списанието содржи рецепти кои можат да го заменат скапиот нутриционист или тренер. Може да се порача од тука.

6. SteriPEN прочистувач на вода

Овој швајцарски прочистувач на вода користи ултравиолетови зраци за да убие 99,9% од сите штетни бактерии и вируси во вода. Може да исчисти 13 литри вода за 1 минута. Налепницата на уредот ќе ве извести кога водата е чиста и безбедна за пиење.

5. BioScarf

BioScarf не е само топол шал, тоа е уред кој го филтрира воздухот и го намалува ризикот од проблеми со респираторниот систем. Тој е навистина корисен за луѓе со алергии или за оние кои живеат во загадени области. Шалот е изработен од материјали кои не заштитуваат од загадувачи, алергени и вируси. Може да се купи тука.

4. Монитор за квалитет на воздухот

Atmotube е пренослив уред кој го анализира воздухот околу вас и ве информира за вишокот количини на штетни гасови, испарливи органски соединенија, промена на температурата и влажност. Може да се купи тука.

3. HAPIfork паметна вилушка

Овој уред може да ви помогне да ги контролирате и промените вашите модели на исхрана. Исто така, може да ги следи движењата на вашите раце, да мери време помеѓу каснувања и да ве извести за да јадете побавно. Оваа функција ќе ви помогне да јадете помалку и да не стекнете тежина. Уредот може да се најде тука.

2. Паметната маска за спиење

Маската за спиење Xiaomi те спасува од несоница и го подобрува квалитетот на спиењето. Сензорите ги следат мозочните импулси и маската наоѓа соодветна музика што ви помага да заспиете. Веднаш штом ќе заспиете, музиката ќе се намали и ќе застане. Утрото слушате музика повторно. Тоа ви помага да се разбудите без никаков стрес. Маската може да се најде тука.

1. ZipStitch паметен фластер

ZipStitch е леплив фластер кој може да го замени хируршкото шиење и ви овозможува прва помош ако сте премногу далеку од болница. Го стопира крварењето и ги спречува идните лузни. Може да го нарачате овој уред тука.

Сподели на Facebook
пати видено