Во последниве години, емисијата на јаглерод диоксид од потрошувачката на енергија во САД изнесува околу 5,1 милијарди метрички тони. Освен тоа, има и високо ниво на трошење на храна и вода. Само размислете колку пати сте заборавиле да ги исклучите вашите светла.

Нивото на загадување е огромно и многу е важно секој од нас да направи нешто за да ја спаси планетата! Ние пронајдовме уреди кои ќе го направат нашиот живот поеколошки и ќе ни помогнат да ја спасиме планетата и нашите пари во исто време.

1. Drumi од Yirego пере облека насекаде без електрична енергија

Drumi од Yirego е неелектрична машина за перење. Yirego ветува дека е добра за вашиот паричник, вашето здравје и животната средина! Звучи одлично.

2. Воздушниот филтер против загадување од Пол Шен ќе го спаси вашето здравје и пари на долг рок

3. Небија Спа Тушот може да ве релаксира и да ѝ помогне на планетата

Компанијата Nebia нуди неверојатен производ кој ја претвора „секојдневната рутина во уникатно и незаборавно искуство“. Компанијата тврди дека веќе заштедиле повеќе од 100 милиони галони вода. Тоа е прилично одлично!

4. Мијалникот Двојно ја намалува употребата на вода

Sink Twice ја намалува сметката за вода и ја намалува потрошувачката на вода. Тој не е ефективен само за намалување на поединечните сметки за вода, но исто така има влијание врз зачувувањето на нашите скапоцени ресурси на свежа вода.

5. Овој интелигентен одвод ја следи вашата вода

Го одредува количеството на потрошена вода во минута. Тој се инсталира под мијалникот и сите информации се на екранот. Сега секогаш ќе знаете колку вода користите кога, на пример, ги миете рацете.

6. Twist е следната генерација на осветлување што заштедува енергија

Twist е адаптивна светилка која заштедува енергија! Исто како и сонцето, Twist автоматски преминува од бела светлина наутро до жолто светло во вечерните часови. Ќе го добиете само точниот износ на светлина секој час од денот.

7. The Altered: Чешма која може да ја намали употребата на вода за 85%.

Тајната е во методот на спреј. Само свртете ја рачката и начинот на прскање веднаш ќе ја наполни вашата чаша.

8. Овој издржлив практичен LED штекер за заштеда на енергија ќе ви помогне да заштедите електрична енергија.

9. Филтерот на PUR Advanced може да биде добар начин за намалување на загадувачите.

PUR Advanced филтерот за вода лесно се прицврстува на вашиот мијалник и има LED индикатор кој го прикажува статусот на филтерот, така што знаете кога е време за замена.

10. Uji тушот може да ви помогне да заштедите време и пари.

11. iBamboo звучникот од дизајнерот Анатолиј Омелченко нема потреба од електрична енергија.

Ова е кул изум и може да биде убав подарок! Едноставниот, но сепак шик дизајн се состои од едно парче бамбус. Природната форма на звучникот произведува псевдо-стерео ефект кој не бара електрична енергија.

12. Бруно е прва паметна канта во светот, која ги намалува сите алергени.

Кантата Бруно има мочна вакумска функција. Само доближете го ѓубрето со метлата и Бруно ќе ја заврши останатата работа. Исто така потсетува кога треба да се исфрли ѓубрето.

13. Re-Q прави сопствен еко-сапун во домот.

Re-Q е еколошки производител на сапун кој ги рециклира домашните отпадни води и последните парчиња на користен сапун! Значи нема повеќе отпад и нема повеќе загадување! Има процес од 3-чекори. Машината ја прочистува сивата вода, која се меша со деловите од сапун, а потоа процесира нов сапун!

Сподели на Facebook
пати видено