Човештвото не застанува, и се чини дека светот на животните е целосно проучен. Ние знаеме сè за нивната физичка страна, но ние речиси не знаеме ништо за чувствата и емоциите, бидејќи животните не можат да го говорат нашиот јазик.

Многу може да се разбере со тоа што ќе ги погледнеме во нивните очи и ќе се обидеме да се ставиме на нивното место. Овие искрени илустрации ги прикажуваат емоциите кои животните ги чувствуваат, но немаат начин да ги искажат.

Сподели на Facebook
пати видено