Кој не сака да има убава и удобна дневна соба? Тоа е средина каде што поголемиот дел од времето го поминуваме дома, уживаме со семејството или одмараме по напорен работен ден.

Уште од раѓањето на самиот поим за архитектура се родила и желбата за уредување на ентериер, почнувајќи од древниот Египет, па се до денешен ден. Дизајнерите на „HomeAdvisor“ создадоа нов проект за да илустрираат како се развивал дизајнот на ентериер во текот на изминатите 600+ години. Во која дневна соба би сакале да седите вие?

Ренесанса (1400 – 1600)

Барок (1590 – 1725)

Рококо (1700)

Неокласичен период (1780 – 1880)

Уметност и занаетчиство (1860 – 1910)

Нова Уметност (1890 – 1920)

Арт Деко (1920-ти до 1960-тите)

Модернизам (1880 – 1940)

Баухаус (1919 – 1934)

Модерно од средината на векот (1930 година – денес)

Постмодерно (1978 година – денес)

Современо (1980-тите – денес)

Сподели на Facebook
пати видено