Кога летото е во полн ефект, секогаш е пријатно да се помине времето на места недопрени од модерната цивилизација. Понекогаш, се чини дека на Земјата не постојат места кои се имуни на проблемот со загадувањето.

Сепак, сѐ уште можете да пронајдете дестинациите што воодушевуваат со нивната природна убавина, чиста вода и свеж воздух.

11. Праиа до Санчо, Бразил

10. Поинт Рејес, Калифорнија

9. Сендкат плажа, Канада

8. Розеви песоци, Бахами

7. Кох Аданг, Тајланд

6. Шел плажа, Австралија

5. Кала Макарелета, Шпанија

4. Тулум плажа, Мексико

3. Бели Песоци Хајмс плажа, Австралија

2. Папаколеа плажа, Хаваи

1. Вакатоби плажа, Бали

Сподели на Facebook
пати видено