Вистинските актери не можат да го замислат својот живот без филмовите. Па затоа продолжуваат да снимаат и во нивните 70-ти, 80-ти па и 90-ти години од животот.

Се надеваме дека овие ѕвезди ќе продолжат да нѐ радуваат со своите нови улоги во иднина. И ние само можеме да се восхитуваме и да бидеме инспирирани од нивниот пример на живост и упорност.

Иан Мекелен, 80 години

Прва улога: „Дејвид Коперфилд“ (1966)

Неодамнешна улога: Мачки (2019)

Дерек Џејкоби, 80 години

Прва улога: „ББС: Претстава во недела навечер“ (1961)

Неодамнешна улога: Ограбувачка на гробници: Лара Крофт (2018)

Бети Вајт, 97 години

Прва улога: Време е да се убие (1945)

Неодамнешна улога: Коски (2015)

Шон Конери, 88 години

Прва улога: „Симон“ (1954)

Неодамнешна улога: Сер Били (2012)

Меги Смит, 84 години

Прва улога: „Седмиот печат“ (1957)

Неодамнешна улога: Курск (2018)

Џек Николсон, 82 години

Прва улога: „Убиец на плачковци“ (1958)

Неодамнешна улога: „Кој знае …“ (2010)

Џоан Колинс, 86 години

Прва улога: „Лејди Годива се врати во седлото“ (1951)

Неодамнешна улога: Хаваи 5.0 (2019)

Макс фон Сидоу, 90 години

Прва улога: „Седмиот печат“ (1957)

Неодамнешна улога: Курск (2018)

Кристофер Лојд, 80 години

Прва улога: „Летање над гнездото на кукавицата“ (1975)

Неодамнешна улога: „Тајната на седмата муза“ (2017)

Ангела Лансбери, 93 години

Прва улога: „Гасна светлина“ (1944)

Неодамнешна улога: Мери Попинс се враќа (2018)

Дик Ван Дајк, 93 години

Прва улога: „Мери Попинс“ (1964)

Неодамнешна улога: Мери Попинс се враќа (2018)

Сподели на Facebook
пати видено