Љубовта на мајките, неисцрпна и несебична, го опфаќа целиот наш живот. Ова е најголемото богатство што премногу често го земаме здраво за готово.

Врската помеѓу мајката и детето е неверојатно силна, а искусните чувства понекогаш се премногу тешки за опишување, затоа што содржат место за грижа, чувства, одговорност, нежност, вознемиреност и што е најважно – бесконечна љубов.

Кога носиш дете под твоето срце, се чини дека целиот универзум се вклопува во мал стомак

И кога ќе се роди бебето, овој мал свет засекогаш се населува во срцето

И чувството на единство, неделивост и хармонија станува постојан придружник

Кога мајка за прв пат ќе го земе бебето во рацете, таа сфаќа дека го држи најкревкото нешто во светот

И од тој момент станува бранител, подготвена да одговори на секое движење и звук

И да го даде секој дел од себе за бебето

Да го заштити од секоја неволја, дури и по цена на сопствениот живот

Заедно со бебето, болува и душата на мајката, а закрепнувањето носи среќа

Со нивно присуство, децата можат да го осветлат дури и најтемниот ден во животот

И да донесат светли бои и претходно непознати сетила во живот

Врската помеѓу мајката и детето понекогаш е тешко да се опише, но ниту времето ниту далечината не можат да ја нарушат

Сподели на Facebook
пати видено