Магијата постои и ние ја гледаме секој ден. Овие магионичари се нашите мајки – оние специјални личности кои секој ден создаваат највеличествени чуда за нас. Тие мора да имаат тајна или некои трикови во нивните ракави, бидејќи ако не – тогаш како би можеле да го направат сето тоа?

Мајките можат да направат неверојатна вечера од ништо.

Мајките можат да ја предвидат иднината.

Мајките може да нѐ натераат да се предомислиме без да кажат збор.

Допирот на мама може да  направи болката да исчезне.

Мајките можат истовремено да направат 100 задачи.

Мајките го користат просторот подобро и од магионичарите.

Мајките имаат суперсила да сторат сè на време.

Мајките можат да ги претворат старите работи во нови и креативни.

Мајките знаат за нашите желби, дури и пред самите да бидеме свесни за нив.

Мајките знаат дали јадењето е готово со само еден поглед.

Мајките можат да не вратат назад и да нè натераат да се чувствуваме како деца повторно.

Сподели на Facebook
пати видено