Утрата не започнуваат секогаш со кафе. Тие можат да започнат со веста дека снемало од единствените житарици што вашите деца сакаат да ги јадат наутро или со повик од наставникот на вашето дете, кој се жали дека вашето дете се појавило на часо со панталоните облечени обратно.

Има и други опции – може да бидете информирани во последна минута дека вашето дете треба да однесе домашен проект на училиште или дека денес има маскенбал во градинка. Заборавете на кафето!

11. Кога единствената храна што ја прифаќаат вашите деца за појадок ја нема:

10. Откако ќе се занесете со решавање на еден проблем, веднаш се појавува вториот, па третиот … и дури десеттиот.

9. Ќе добиете уште неколку бели влакна во обидот да го натерате детето да облече нешто додека омилената облека му се суши.

8. Екстремно е тешко да се одлучи што да се гледа на единствениот телевизор во куќата во утринските часови.

7. Загатка: Чија мајка дознала дека има маскенбал во градинката, пред еден час?

6. Многу е јако кога ќе го слушнете ова додека влегувате во училиштето

5. Кога децата се подготвуваат да одат во градинка, се чувствувате како да не им веруваат на своите родители и се плашат да остават некои од своите скапоцености дома.

4. Сите сме слушнале за Марфиев закон…

3. За жал, татковците се добро познати по тоа што го носат нивното дете на час без здолниште и панталони.

2. Понекогаш кога ги носите децата во училиште, чувствувате потреба да им објасните на минувачите дека всушност сте нивниот родител, а не нивниот киднапер.

1. Мајките секогаш доцнат. Светот не знае зошто е тоа така, но научниците велат дека набргу ќе откријат.

Сподели на Facebook
пати видено