Двојниот стандард не е само термин. Тоа е неправда, дискриминација и болка што нашето општество им ја нанесува на луѓето. За жал, предрасудите се вообичаени во нашето секојдневие и тоа влијае врз нас на ужасен начин.

Сепак ние веруваме дека луѓето можат да направат разлика. И гледањето на ужасната вистина може да биде добар почеток на патот кон промена на нашиот став кон луѓето и ситуациите.

1. Ние го оценуваме флертувањето на работа врз основа на лични преференци.

2. Ние судиме за облеката, заборавајќи дека луѓето се чувствуваат удобно во неа.

3. Секој клиент заслужува внимание без оглед на големината на нивниот паричник.

4. Не треба да се посвојуваат само слатките и чистите животни, на сите им треба топол дом.

5. Постарата генерација ги обвинува децата дека се зависни од нивните телефони, не забележувајќи ја нивната зависност од ТВ.

6. Општеството ги фали мажите за вниманието од спротивниот пол, додека жените се осудени за тоа.

7. Жените сѐ уште се сметаат за полоши возачи од мажите.

8. Реагираме на тагата според полот на една личност, а не според нивните чувства.

9. Истото однесување од туѓите и на сопствените деца предизвикува да имаме различна реакција.

10. Очекуваме мајката да посвети поголемо внимание на дете отколку таткото.

11. Апетитот и фигурата на едно лице се нивна лична работа.

Сподели на Facebook
пати видено