Постојат многу видови на дискриминација во нашето општество и не можеме да менуваме сè одеднаш. Но, некои работи се променети, или барем се во процес на промена. И од овие промени знаеме дека имаме моќ да ги исправиме работите на подобро.

Ние да го засилиме вашиот оптимизам и верба во иднина. Човештвото може постепено да го промени ставот кон лицата со инвалидитет, расата, жените, па дури и да направи промени во модната индустрија.

1. Жените можат да бидат добри сопруги и мајки и сепак да работат на исто ниво со мажите.

2. Луѓето со тетоважи не се криминалци, ги прават затоа што им се допаѓаат.

3. Нема повеќе модни стандарди, затоа што ги препознаваме сите облици и големини на телото.

4. Само вие можете да одлучите кога сите важни работи треба да се случат во вашиот живот.

5. Инвалидитетот не е повеќе причина да зјапате и да покажувате со прст на некого.

6. Бојата е само боја без разлика дали е кожа или нешто друго.

7. Домаќинството повеќе не е само женска работа.

8. Да се биде со прекумерна тежина веќе не е срам.

9. Никој не е премногу стар или премногу млад за да биде професионалец.

10. Децата треба да се играат, а не да работат.

Сподели на Facebook
пати видено