Во современиот свет да се каже дека некој е „слаб“ се смета за комплимент, а кога ќе се каже „дебел“ се смета за навреда. Сепак, да се има слабо тело не значи секогаш да се има витко и здраво тело. Слабите луѓе најчесто се задоволни со својата тежина па ги игнорираат спортовите и вежбањето. Како резултат на тоа, тие често имаат низок мускулен тонус, слаба издржливост и генерално слаба физичка кондиција.

Дури и модерната индустрија за убавина е склона да верува дека не е секогаш добро да се биде слаб. Големи модни куќи почнаа да се откажуваат од моделите со минимална тежина, кои порано ги користеа за рекламирање на своите колекции. Овие девојки докажуваат дека слабото не е секогаш убаво и дека здравјето треба да се стави пред сѐ.

Од 37 до 50 кг

„Не добив само на тежина. Благодарение на тоа, станав здрава и среќна и добив духовна слобода.“

Патување од 47-57 килограми

„Ова е 1,5 година од моето фитнес патување. Беше тешко, но гледајќи наназад, можам да кажам дека сум многу горда на себе.“

Од 47 до 60 кг

„Обидете се да не се фокусирате да станете ‘слаби’. Наместо тоа, да се размисли за вашето здравје – физичко и ментално. И не ги слушајте оние кои се обидуваат да ви наштетат.“

Инверзните трансформации се исто така добри.

„Од љубовта кон бодибилдингот до љубовта кон своето тело.“

Од 42 кг до здрави 56 кг

„Сакав да добијам тежина и да бидам среќна во моето тело, без разлика колку девојки велат дека тоа не е убаво.“

Од болно до извонредно

„Бев во можност да ги оставам навиките што ме повредија“

Бидете среќни и јадете чоколада!

„Полека и постепено, бев во можност да се вратам во нормалниот облик на телото. Ова е моето природно, не принудно ‘јас’.“

Од 38 до 63 кг

Премин од 53 на 59 кг

Од тортура до среќа

„Ова е моето среќно тело!“

Сподели на Facebook
пати видено