Во американска амбасада Македонец доаѓа на ред за виза:
– Зошто сакате да одите во САД?
– Брат ми е таму и е многу болен.
– А зошто тој не дојде во Македонија?
– Госпоѓо, мојот брат е болен, а не луд!

– – – – – – –

Дете се треска од земја во продавница за играчки.
Мајка му:
– Ех, што не те голтнав пред 6 години…

– – – – – – –

– Што прават Германец, Македонец и Бугарин во јавна куќа во Германија?
– Германецот е*е, Македонецот чисти, а Бугаринот си ја чека жената.

– – – – – – –

Едно мало девојче станува од спиење рано наутро и гледа во нивната куќа сосема непознат маж. Девојчето го прашува:
– Ти новиот барби брадр ли си?
– Не… Јас сум новиот мадр факр…

– – – – – – –

– Ако имаш 8 јаболка и јас ти дадам уште 2, колку ќе имаш?
– Не знам, тато! На училиште ние сметаме со круши…

– – – – – – –

Докторот му вели на пациентот:
– Не треба да пиете, да пушите, ниту да имате односи со непознати жени. Не смеете да играте карти, да…
– Да, да! И колку ви плати жена ми за ова?

– – – – – – –

Една жена ѝ се жали на својата пријателка: „Најдов број на Плејбој под креветот на мојот син. Ужасно сум разочарана. Плаќам за најбрз интернет, и тој со списание… како неандерталец.“

– – – – – – –

Жената, чистејќи ја 127-та риба, му вели на мажот:
– Јас како човек те молам, НАРЕДЕН ПАТ КОГА ЌЕ ОТИДЕШ НА РИБА, ПА ПИЈ КАКО И СИТЕ НОРМАЛНИ МАЖИ!!!

– – – – – – –

Таткото му чита на синот приказна за добра ноќ:
– Два слона возат велосипед, а зад нив лета мачка со балон…
– Тато, кажи ама искрено, што пушиш?

– – – – – – –

Тато, пак добив единица по македонски јазик, а кажав сѐ како што ти ме учеше.
– Што те праша учителката?
– Ме праша „Македонците на секои избори гласаат или за ВМРО или за СДСМ.“ Што претставува зборот Македонците?
– Како што? Идиоти!
– И јас така и одговорив, но таа рече дека било подмет.

Сподели на Facebook
пати видено