Денешниот брзиот и механички начин на живот нѐ прави уморни и ја осиромашува нашата енергија целосно. Се чувствуваме целосно исцедено и сонуваме да избегаме од нашето секојдневно „цедење“. Нашето тело и душа бараат реставрација и изолација.

Сакаме да го изгубиме чувството за време и да го забавиме темпото на живот. Сакаме место со осаменост, спокојство и мир – колиба со поглед на планините, мала колиба покрај реката или едноставно да избегаме „на крајот од светот“. Овие места се идеални за такво бегство.

1. Вестманаејар архипелаг – островот Елидаеј

2. Св. Томас во близина на Шкофја Лока, Словенија

3. Метеора – Тесалија, Грција

4. Куќа во реката Дрина, Баина Башта, Србија

5. Островот Котисари, Финска

6. Солвеј Хут, Матерхорн, Швајцарија

7. Катски столб, Грузија

8. Фарски Острови, Данска

9. Иле де Сен Кадо, Франција

10. Стара шумска колиба во Страдбали, Ирска

Сподели на Facebook
пати видено