Земјата е планета која постојано се менува, а сепак изненадувачки, некои делови од неа останаа исти милијарди години. Секое откритие може да биде збунувачко, изненадувачко или предизвик за обичните луѓе – дури и за експертите.

Но едно е сигурно: тие се неверојатни. Не само што овие наоди предизвикуваат повеќе прашања, но, исто така, се прашуваме дали тие ќе останат вакви засекогаш.

1. Милиони години во 1 слика

2. Меџлис Ал Џин

3. Долина во Врангел-Св.Илија Национален парк

4. Оаза во пустината

5. Само неколку часа од севернокорејската граница

6. Есенските бои се вклопуваат во Кина на прекрасен начин

7. Остров во Хрватска во облик на срце

8. Природни корита со вода

9. Планините во Кина се величествени

10. Огромен конусен камен во Салар Де Аризаро

Сподели на Facebook
пати видено