Девојката стана популарна на Инстаграм не само заради нејзините фотографии, туку и заради немањето влакна на јазикот. Со оглед на тоа дека 70% од населението на Казахстан е муслиманско, а нивната вера строго забранува откривање на женското тело, на нејзина адреса секојдневно се упатуваат многу критики и закани. Но, Ајжан не слуша никого и гази напред кон светската слава.

Сподели на Facebook
пати видено