Дали сте доволно паметни да ги поминете тестот „Погоди ја точката во средина“?

Тестот е хит на интернет последниве неколку дена, едноставен е, но обидете се да го поминете. Прашањето е едно и единствено: Каква боја е точката што е точно на средина? Точните одговори се на втората страна.

Професор по математика факултет им поставил на студентите 1 трик прашање како услов да може да го полагаат испитот

Многу мудар начин на ги натера сите во иднина да му доаѓаат на час.

Тест: Пронајдете го натрапникот на секоја од сликите

Тестирајте ја вашата моќ на запазување детали. Доколку секоја поинаква форма ја пронајдовте за помалку од 10 секунди, вие имате исклучително добра способност за забележување детали.

Јапонски професор на факултет создава чудесни 3Д оптички илузии

Јапонски професор на факултет создава чудесни 3Д оптички илузии

Нашите мозоци не го разбираат ова, сѐ додека не ја видат илузијата од сите страни.

Што не е во ред со сликата? (загатка на денот)

На прв поглед изгледа како обична фотографија од девојка која прави заводничка поза на креветот. Но, ако внимателно ја анализирате сликата, ќе забележите нешто необично.

Можете ли да го најдете iPhone-от на тепихот на сликата за 10 секунди?

Ако успеете имате неверојатна моќ на запазување детали и треба да размислите за кариера на детектив.

Можете ли да ги видите скриените слики? Нова оптичка илузија која ќе открие дали сте отворен или затворен тип на личност

Во секоја од следните 5 слики има по една скриена слика. Обидете се да ги видите и да ги препознаете. Доколку тоа ви оди лесно и брзо вие сте затворен тип на личност и важните работи си ги чувате само за себе. Решението ќе го објавиме доколку никој не успее да ја реши загатката.

Најдобрата оптичка илузија за 2016

Најдобрата оптичка илузија за 2016

Ниту еден од елементите не се движи, она што е анимирано е само неговата внатрешност. Фокусирајте се само на 1 и ќе видите дека стои во место.

Загатка на денот: Поместете само 3 чепкалки за заби за од 4 да добиете 3 квадрати

Ајде мозоци, да видиме кој прв ќе ја реши. Решението ќе го објавиме доколку никој не успее да ја реши загатката.

Илузијата која победи на натпреварот за најдобра илузија 2016

Овие правоаголни форми на огледало изгледаат како да се цилиндри. Автор на илузијата е професор д-р Кокичи Шугихара од универзитетот Меиџи, Јапонија. Доколку ве интересира во што е финтата, кликнете на втората страна.

Можете ли да ги пронајдете 15-те панди на сликата?

Сликата е оптичка илузија насловена како „Долината на пандите“, а дело е на уметникот Стив Рид.

Тест по криминалистика: Откријте дали се работи за самоубиство или за убиство?

Внимателно гледајте ја сликата и носете логични заклучоци од доказите што ќе ги најдете.

Определете каква личност сте врз основа на вашиот ракопис и потпис

Исто како и отпечатоците на прсти или ДНК, и ракописот на секој човек е единствен и неповторлив. Како што нема два исти отпечатоци на прсти ниту две исти шари на окото, така нема и два исти ракописа. Тоа е нашата лична карта, прозорец кон душата – огледало кое не прикажува до детали. Науката која се […]

Можеш ли да го решиш ова? Огромен процент од корисниците на Фејсбук не успеале да го решат!

Доволно е само малку да го активирате мозокот и логички да размислите за да ја решите. Решенијата пишувајте ги во коментари.

Начинот на кој го држите воланот открива каква личност сте!

Кој од следниве начини на држење на воланот е најблиску до вашиот?

Рачни или ножни прсти? Женава го збуни интернетот откако објави слики од нејзините чудни прсти

Жена од Тајван го излуде интернетот откако објави слики на нејзините чудни прсти. Нејзините слики кои прв пат се појавија на блогот Dcard оставиле милиони корисници во збунета состојба, не можејќи да разберат дали се работи за прсти на нејзините раце или нозе. Многумина се запрепастиле кога подоцна дознале дека се работи за прсти на […]

Оваа морално-етичка загатка била дадена како приемен тест во една компанија. Кого ќе го превезеш ти?

Од 200 кандидати, одговорот на 1 дечко се издвојувал по својата генијалност и тој бил примен на работа. Во продолжение загатката, а на втората страна е и одговорот на дечкото.

Загатка на денот: Како изгледа овој предмет гледан од страна?

На сликата се дадени контурите на предметот од предната и од горната страна. Ваша задача е да размислите добро, како изгледа предметот ако се гледа од левата или од деснаата страна.

Оваа лесна математичка задача за основно не можеа да ја решат 40% од Јапонците

Вашите решенија и образложенија пишувајте ги во коментари.

Можете ли да го пронајдете Вејн Руни на следната слика?

Пронајдете ја фацата на англискиот капитен на Европското првенство во фудбал 2016 меѓу сите овие фудбалери на сликата? Многумина не успеаја, помош имате на втората страна.

Оваа задача не може да ја реши секој!

Ви препорачуваме да му направите една гимнастичка вежба на вашиот мозок.

Пронајдете го загубеното велигденско јајце на сликата

Помеѓу сите зајачиња на сликата е скриено едно велигденско јајце. Можете ли да го пронајдете? Одговорите пишувајте ги во коментари.

Колку сте стари во зависност од тоа како ги гледате боите?

Според науката, луѓето од различни возрасти различно ги гледаат боите. Твојата црвена, можеби е мојата розова.

Оптичка илузија која го збрка интернетот

На Твитер беше објавена интересна оптичка илузија која предизвикала многу корисници на интернет збунето да си ги чешаат главите. Како е можно овие две парчиња дрвени шини од играчка-воз ставени едно крај друго да се со различна големина, а ставени едно врз друго целосно да се совпаѓаат?

Само некои луѓе можат да ја видат сликата внатре во црвениот круг

Опуштете се и загледајте се во црвениот круг. Гледате ли нешто?

Сообраќајна загатка: Кој има предност во ситуацијата на сликата?

Повелете на коментари да видиме кој положил со врски :).

Можете ли да изброите колку девојки има на фотографијава? Сите што ја виделе се многу збунети од неа!

Колку девојки гледате на оваа слика? Таа поттикна жестоки дискусии на социјалните мрежи по нејзиното појавување на интернет. Фотографијата привлече илјадници коментари, при што луѓето дебатираат дали на неа има две, четири, пет, па дури и тринаесет девојки. Некои дури сметаат дека се работи за близначки и тројки. Сликата е дело на швајцарскиот фотограф Тицијана […]

Нов спор на интернет: Каква боја е тренерката?

Интернет корисниците веќе се поделени во 3 групи:
1 – сина со бел знак Адидас
2 – зелена со златен знак
3 – црвено со кафеав знак

Каква боја гледате вие?

Забавен психолошки тест: Што гледаш на сликата?

Што е она што на прв поглед го забележа на сликата? Верверички, женско лице или легнато машко тело? Резултатите се во продолжение:

Можете ли да го најдете леопардот на оваа слика?

На прв поглед, се чини дека овие фотографии не се ништо друго освен прекрасни африкански пејсажи. Но, ако погледнете малку повнимателно, ќе видите леопард кој демне меѓу лисјата.