Според зборовите на фармерот Гун Ин Јунг, кој ги одгледува кучињата, тој ги продавал по 200 долари, а ги купувале луѓе и ресторани за јадење, бидејќи кучињата се традиционална храна во Јужна Кореја. Групата американски и канадски активисти и борци за хуман однос со животните успеаја да ги заштитат овие 200 кутри животни и да ги дадат на посвојување.

humanaMisija (1)

humanaMisija (2)

humanaMisija (3)

humanaMisija (4)

humanaMisija (5)

humanaMisija (6)

humanaMisija (7)

humanaMisija (8)

humanaMisija (9)

Доколку сакате добра акција или пак забегани и жестоки случки само за најхрабрите читатели, тогаш посетете го каналот Жестоко. Предупредување: Содржините може да ве вознемират!

Сподели на Facebook
пати видено